3 waardevolle tips voor het kiezen van badkamertegels

Bij het renoveren van ruimtes zoals de badkamer, waarin keramische tegels een overheersende rol spelen, komen vaak een paar vragen op.

Hoe de betegeling kiezen zonder fouten te maken? Groot of klein? Glad of met patroon? In dit artikel geven wij je de belangrijkste sleutels tot de juiste keuze bij het kiezen van badkamertegels.
1. Tegels kiezen op basis van een kleurenpalet
Je kunt zich aangetrokken voelen tot een groot aantal verschillende patronen, maar het eerste wat je moet doen voordat je tegels kiest, is bepalen aan welk kleurenpalet je de voorkeur geeft.

Op basis van deze beslissing, kunt je de zoektocht naar de perfecte ontwerpen beperken.

Het palet dat je kiest, mag niet meer dan drie kleuren bevatten, hooguit vier (en beter als het er maar twee of drie zijn). Het aanbrengen van een groter aantal verschillende kleuren kan leiden tot visuele vervuiling.
2. Combineer verschillende vormen en maten
Keramiek is een veranderlijk materiaal. Traditioneel, tijdloos, maar ook modern en innovatief.

Een goed bewijs hiervan is dat je vandaag de dag kunt kiezen uit een oneindige verscheidenheid van modellen, formaten en texturen. Waarom zou je het bij één houden?

Het combineren van de maten en patronen van stukken in dezelfde kamer is een geweldige tactiek om dynamiek toe te voegen aan het geheel. Je kunt grote en kleine stukken mengen. Of kies hetzelfde patroon maar plaats ze anders.
3. Beslis over de dikte en de kleur van de voegen
Misschien hebt je er tot nu toe niet bij stilgestaan, maar de dikte van de voegen die de tegels scheiden is een aspect om rekening mee te houden. Of het nu dunner of dikker is kan een bepaalde vorm benadrukken of niet.

Wanneer de tegels een afwijkende en unieke vorm hebben, bijvoorbeeld zeshoekig, zal het zeker prettig zijn dat de voeg onopgemerkt blijft. Met andere woorden, je moet kiezen voor dunnere voegen en dat hun kleur niet te veel opvalt.

Andere keren, wanneer je het patroon van de tegels, of de manier waarop ze zijn gerangschikt, wilt benadrukken, kunt je kiezen voor een donkerder en meer contrasterend voegmiddel.

Posted in Uncategorized

Een eigen Jacuzzi® in de badkamer

We zijn tegenwoordig drukker dan ooit: zo niet met werk, dan wel met sport, het huishouden, vrijwilligerswerk of sociale contacten. In die mallemolen van afspraken, deadlines en vroege wekkers is het enorm belangrijk om af en toe wat me-time in te plannen. Daarvoor is een Jacuzzi® in de badkamer ideaal en die is tegenwoordig toegankelijker dan ooit.

Het grootste voordeel van een eigen Jacuzzi® in de badkamer is dat je in je eigen huis net zoveel wellness en ontspanning kunt ervaren als in een lux wellnesscentrum. Dit scheelt je dus een ritje naar de thermen of sportschool en biedt jou daarnaast een stuk meer privacy. Dat de vraag hiernaar enorm is, blijkt wel uit het grote aanbod spabaden voor badkamers: er zijn enorm veel inbouwmodellen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, die in iedere badkamer geplaatst kunnen worden. Om je te helpen hier een keuze uit te maken, lichten we hieronder wat aandachtspunten toe.

Design

Jacuzzi® baden voor badkamers zijn er in allerlei formaten: van grote gezinsbaden tot hele compacte tweepersoonsmodellen. Hoe groter het bad, hoe meer zitplaatsen en hoe gevarieerder het comfort. Zitplaatsen van de grotere modellen kunnen variëren tussen hoge zittingen, diepe kuipstoelen en riante lounges, waarop je heerlijk languit kunt liggen. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat het gewenste model in jouw badkamer past.
Naast het formaat, dien je je ook te oriënteren op de extra features die je bij je Jacuzzi® wilt. Zo kunnen de meeste Jacuzzi® baden uitgevoerd worden met prachtige led-verlichting, die zorgt voor zowel meer bedieningsgemak als voor een kalmerende sfeer. Ook zijn er modellen met complete, ingebouwde muzieksystemen, zodat je tijdens het relaxen tevens kunt genieten van je favoriete songs. Tot slot zijn er ook baden verkrijgbaar met zogeheten aroma-units, die een heerlijke geur verspreiden als lavendel of eucalyptus.

Hydromassages

De massagejets vormen een belangrijk onderdeel van de Jacuzzi®. Deze creëren de heerlijk bruisende hydromassages, waarvoor je in eerste instantie plaatsneemt in de baden. Een mix van water en lucht wordt door de jets krachtig langs of op de huid gestuwd, wat niet alleen lekker aanvoelt, maar ook de bloedcirculatie verbetert. De jets in een Jacuzzi® variëren in grootte en design en creëren zo uiteenlopende massages.

Posted in Badkamer montage | Tagged ,

Vloerverwarming in de badkamer

Tegenwoordig worden er nog maar weinig badkamers verkocht zonder vloerverwarming. Het is namelijk veel prettiger als je uit bad of uit de douche stapt en de vloer lekker warm is, daarnaast droogt door de vloerverwarming de vloer een stuk sneller op waardoor je geen last meer hebt van natte voeten. Vloerverwarming brengt niet veel kosten met zich mee en geeft veel comfort. Er zijn 2 soorten vloerverwarming; vloerverwarming met een buizensysteem of elektrische vloerverwarming.

Vloerverwarming met een buizensysteem

De vloerverwarming via het buizensysteem zorgt ervoor dat het water in de buizen tot de gewenste temperatuur wordt verwarmd. De vloerverwarmingsinstallatie wordt aangesloten op de Cv-installatie, het water wordt vervolgens verdeeld en warm gehouden door zijn eigen thermostaat.  De buizen worden over het gehele vloeroppervlak gelegd, zo kan de vloer gelijkmatig verwarmd worden.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming bestaat vaan uit een vloerverwarmingskabel, vloerverwarmingsmat of een klokthermostaat. Elektrische vloerverwarming is minder dik dan de vloerverwarming met het buizensysteem. Elektrische vloerverwarming is ook gemakkelijker aan te leggen en kun je ook eventueel zelf doen.

Vloerverwarming is dus ideaal voor in de badkamer, de warmte wordt gelijkmatig verdeeld en langer vastgehouden, dit zorgt dus ook voor minder energiekosten. Vloerverwarming heeft niet alleen invloed op de vloer zelf, maar ook op de luchtkwaliteit en daarnaast zorgt het ook voor minder huisstofmijten. Dit komt doordat er een lagere luchtvochtigheid is en er minder zwevend stof in de badkamer is. Vloerverwarming in de badkamer kan je het beste laten aanleggen door een specialist, zo weet je waar je aan toe bent en heb je langer garantie. Ook is er minder kans op kortsluiting of lekkage bij vloerverwarming die aangelegd is door een specialist.

Posted in Badkamer montage | Tagged , ,

Tips bij het verbouwen van uw badkamer

Staat u op het punt om uw badkamer te verbouwen maar bent u er nog niet van overtuigd dat u de juiste kennis tot u genomen hebt? Wij helpen u daarmee en zullen in dit artikel nog even de laatste tips uitlichten die enorm handig zijn om te weten voor u aan het verbouwen van uw badkamer begint (deze tips zijn toepasbaar voor doe-het-zelvers als mensen die het laten doen door een aannemer).

Financieel

Natuurlijk; het allerbelangrijkste wat er misschien wel is bij een verbouwing is de aanwezigheid van voldoende financiële middelen om de gehele verbouwing succesvol af te ronden. Gouden tip die uit ervaring gehanteerd kan worden; hou rekening met een 10% hogere som dan de som die begroot is. Als je zelf een begroting maakt en het dus ook zelf wilt uit gaan voeren kun je dit voor de zekerheid zelfs wel verhogen naar 20%. Laat je het doen door een aannemer? Kun je er voor kiezen om 10% te hanteren, aannemers hebben in veel gevallen voldoende ervaring om een juiste inschatting te geven. We adviseren dit omdat het niet de eerste keer zal zijn dat iemand een budget gereserveerd heeft voor een verbouwing maar dat het bedrag uiteindelijk veel hoger komt te liggen voor de afronding van het project. Als de financiële middelen er op dat moment niet zijn, komt het project stil te liggen en in het ergste geval kun je gewoon lange periode niet beschikken over je badkamer.

Kennis, kunde en materiaal

Kennis is natuurlijk altijd enorm belangrijk voor je ergens aan begint, maar bij het verbouwen van je badkamer adviseren wij om hier wel een aantal keren goed over na te denken. Het is namelijk zo dat je bij een badkamer verbouwen ook te maken krijgt met leidingen die eventueel verlegd moeten worden, aansluitingen met de CV ketel etc. Deze klussen zijn vaak niet weggelegd voor doe-het-zelvers. Daarnaast is het juiste gereedschap noodzakelijk! Erkende aannemersbedrijven beschikken over het juiste (elektrische) klusgereedschap om bepaalde klussen op de juiste werkwijze uit te voeren. Als doe-het-zelver heb je vaak niet de mogelijkheid om kwalitatief gereedschap te gebruiken (of je moet het wellicht kunnen lenen van iemand). Als je het moet gaan kopen wordt het kostenplaatje dusdanig hoog dat het financieel veel voordeliger is om het uit te besteden.

Posted in Badkamer montage | Tagged

Nieuw sanitair nodig in de badkamer?

Kiest u voor nieuw sanitair in uw badkamer? Bij het bouwen of verbouwen van uw huidige badkamer komt over het algemeen veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van nieuw sanitair, het leggen van de leidingen of een afvoer, het plaatsen van de cv-ketel in de badkamer, enzovoorts. Dergelijke loodgietersklussen kunt u zelf proberen uit te voeren, maar over het algemeen is het verstandiger om de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt in te schakelen. Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het uitvoeren van dergelijke klussen, waardoor de kans op complicaties in een later stadium sterk verkleind worden. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na de oplevering van uw nieuwe badkamer al te maken krijgt met een lekkage of verstopping.

Nieuw sanitair uitzoeken

Om uw huidige badkamer te kunnen verbouwen is het vanzelfsprekend allereerst belangrijk om nieuw sanitair voor uw badkamer uit te zoeken. Bij het kiezen van uw sanitair is het belangrijk, dat het sanitair zo goed mogelijk aansluit bij de stijl van uw woning in z’n geheel. Heeft u een klassiek ingericht woning? Kies dan ook in de badkamer voor een klassieke stijl sanitair! Andersom kunt u voor modern sanitair kiezen, als u een strak en modern ingericht woon- of slaapkamer heeft. Een loodgieter kan u meer vertellen over de verschillende vormen en stijlen sanitair die tegenwoordig worden aangeboden. Welk type sanitair sluit het beste aan bij de huidige inrichting van uw woning?

Sanitair laten installeren

Wanneer u het juiste sanitair gevonden heeft voor de (her)inrichting van uw badkamer kunt u een loodgieter inschakelen voor de installatie van uw sanitair. Bij het installeren van sanitair komt vaak veel kijken! Denk bijvoorbeeld aan het leggen van de leidingen, het plaatsen van de afvoer, enzovoorts. Ook wilt u wellicht een cv-ketel in de badkamer installeren, zodat u voor de badkamer een eigen warmwatervoorziening in huis heeft. Hierbij heeft u de keuze uit een combiketel en een combinatie van twee losse apparaten: een cv-ketel en boiler.

Tot slot dient het nieuwe sanitair op de leidingen en afvoer te worden aangesloten.

Posted in Badkamer montage | Tagged ,

Sanitair aanleggen in de badkamer

De badkamer is een van de meest essentiële ruimtes in uw woning, omdat u hier dagelijks komt voor een warme douche, voor een bezoek aan uw toilet, enzovoorts. Het is vaak echter niet eenvoudig om het juiste sanitair voor uw badkamer bij elkaar te zoeken. Wilt u bijvoorbeeld een klassieke inrichting in uw badkamer, of kiest u voor een moderne vorm van sanitair? Naast de verschillende stijlen sanitair die worden aangeboden, heeft u de keuze uit tal van verschillende modellen. Denk alleen al aan de verschillende modellen douchekoppen, welke uiteenlopen van een regendouche, tot de klassieke ronde douchekop. Het is van verschillende aspecten afhankelijk, welk sanitair het beste bij uw badkamer past.

Sanitair aan laten leggen in huis

Sanitair aanleggen kan een ingewikkelde klus zijn als u hier geen ervaring mee heeft. Naast het plaatsen van uw toilet of douche, zult u bijvoorbeeld ook leidingen en een afvoer moeten aanleggen bij de bouw of verbouw van uw badkamer. Een loodgieter kan u helpen bij het uitvoeren van deze klussen! Doordat een loodgieter over het algemeen een ruime expertise heeft in het aanleggen van leidingen en afvoeren, wordt de kans op complicaties erg klein. Veel voorkomende complicaties na het leggen van leidingen en de afvoer voor een toilet of douche zijn bijvoorbeeld lekkages, verstoppingen, enzovoorts. Dergelijke situaties wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen, zeker als u pas net nieuw sanitair in uw badkamer heeft aangelegd.

Hulp van een loodgieter

Een loodgieter kan u niet alleen helpen met het aanleggen van leidingen en de afvoer. Zo kan de loodgieter u bijvoorbeeld ook advies geven over de verschillende vormen van sanitair die tegenwoordig worden aangeboden en aansluiten bij de stijl van uw woning. Of denk aan een cv-ketel die u in de badkamer wilt laten installeren!

Ook na de installatie van het nieuwe sanitair kan de hulp van een loodgieter van pas komen. Denk aan het controleren van leidingen op lekkages, het doorspuiten van een verstopte afvoer, enzovoorts.

Posted in Badkamer montage | Tagged ,

CV-ketel installeren in uw badkamer

Bent u momenteel bezig met de verbouwing van uw badkamer, of wilt u uw badkamer binnenkort verbouwen? Wellicht wilt u niet alleen nieuw sanitair installeren, maar ook direct kiezen voor een nieuwe cv-ketel. Een cv-ketel installeren kan een lastige klus zijn! Zo moet u allereerst bedenken welk type cv-ketel u wilt, vervolgens moeten er leidingen voor de nieuwe cv-ketel worden geplaatst en tot slot dient de cv-ketel zelf te worden geïnstalleerd. De hulp van een loodgieter kunt u in dit geval wellicht goed gebruiken! Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het installeren van cv-ketels, waardoor een dergelijke klus vaak snel voor u is uitgevoerd. Daarbij voorkomt u op deze manier complicaties aan uw cv-ketel, kort nadat u deze heeft laten installeren. Een van de meest voorkomende complicaties is bijvoorbeeld een lekkage!

Welk type cv-ketel kiest u?

Er worden tegenwoordig verschillende modellen cv-ketels aangeboden. Wilt u bijvoorbeeld een vloerverwarming in uw badkamer laten installeren? Of kiest u voor de meer conventionele radiatoren tegen de muur? Daarbij dient u een keuze te maken tussen een losse cv-ketel voor de badkamer, of een algemene cv-ketel die ook andere kamers in uw woning voorziet van warmte. Tot slot heeft u de keuze tussen een combinatie van een losse cv-ketel met een losse boiler en een zogenaamde combiketel, waarbij deze apparaten zijn gecombineerd tot één apparaat. Een combiketel is niet alleen een stuk milieuvriendelijker, het bespaart u ook op de onderhoudskosten! Een loodgieter kan u meer vertellen over de verschillende soorten cv-ketels.

Onderhoud aan een cv-ketel

Na de installatie van uw nieuwe cv-ketel in de badkamer, is het van groot belang dat u deze regelmatig laat onderhouden door een erkende loodgieter. Veel mensen onderschatten het belang van het laten onderhouden van een cv-ketel. Hierdoor kunnen storingen in de cv-ketel ontstaan, wat bijvoorbeeld het gevolg van een slijtage is.

Posted in Badkamer montage | Tagged ,

Wat te doen bij een lekkage

Er is niets zo vervelend als een lekkage in huis. We geven je hier tips voor wat te doen in het geval van lekkage.

Noodmaatregel nummer 1: vang het op

Zodra je de lekkage ontdekt hebt, is het zaak zo snel mogelijk het water op te gaan vangen. Meubels en je vloer kunnen flinke schade lijden als er water op valt of als de vloer blank staat. Het hangt van het materiaal af hoe erg waterschade kan zijn. Ook electronica en stopcontacten kunnen niet tegen water uiteraard. Verzamel dus direct alle emmers, teiltjes en pannen die je in huis hebt en zet ze onder de lekkende muur of plafond. Als er reeds een laag water op de vloer staat, is het lastiger om dit snel weg te werken. Een dweil is ideaal. Bij gebrek daaraan kun je handdoeken op de grond leggen en geregeld uitwringen.

Noodmaatregel nummer 2: zoek de oorzaak

Zodra je maatregelen hebt getroffen om schade zoveel mogelijk te beperken, moet je op zoek naar de oorzaak van de lekkage. Is er een leiding kapot gesprongen? Of hebben de bovenburen het putje van het balkon wellicht laten verstoppen waardoor het water niet meer weg kan en zijn vlucht neemt tot de muren? Afhankelijk van de oorzaak kan je misschien direct ingrijpen zodat de lekkage stopt. Misschien is dat bij de buren aanbellen of Lekkageservice bellen. Als er daadwerkelijk iets aan je huis kapot is waardoor regen naar binnen kan, moet je genoegen nemen met een tijdelijke noodoplossing zoals bijvoorbeeld een zeil.

Voorkom volgende lekkages

Nadat de situatie onder controle is, is het zaak te voorkomen dat er nogmaals lekkage ontstaat. Dat doe je door de oorzaak duurzaam te verhelpen. Het is geen pretje om bij elke regenbui in angst te zitten, dus doe dit zo snel mogelijk. Dit is ook het moment om contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij.

Posted in Uncategorized

Badkamertrends voor 2016

Een nieuw jaar is aangebroken, tijd om uw woning te voorzien van de nieuwste interieurtrends. Naast de wijzigende trends voor de woon- en slaapkamer van uw woning, kan ook uw badkamer wellicht een opfrisbeurt gebruiken. Voor 2016 zijn de badkamertrends voornamelijk gericht op een moderne en functionele inrichting van de badkamer. Het mag allemaal sterk lijken op de inrichting van de badkamer in bijvoorbeeld een hotelkamer. U bevindt zich immers dagelijks in de badkamer van uw huis, wat redenen genoeg geeft om deze ruimte volledig te optimaliseren. Bent u van plan om uw badkamer op korte termijn te verbouwen? Schakel de hulp van Ossloodgieter.nl in, die u meer kan vertellen over de haalbaarheid van uw plannen.

Kies voor een stijlvolle en moderne inrichting

Voor 2016 mag de badkamer vooral erg modern zijn, waarbij strakke, doch stijlvolle kleuren worden gebruikt. Het witte van veel badkamers maakt hierbij bijvoorbeeld plaats voor een ietwat donkere kleur, zoals zwarte of donkerbruine natuurstenen. Dit valt goed te combineren met een witte, moderne wastafel of heldere glazen ter afscheiding van de douche. Naast deze moderne aspecten verwacht men in 2016 eveneens veel accessoires in de badkamer, om het donkere van de natuurstenen wat te kunnen breken.

Leg bijvoorbeeld een simpel stapeltje handdoeken op de wastafel, kies voor een klein plantje naast het toilet en hang bijvoorbeeld wat houten plankjes tegen de muur. Het zijn zeer simpele veranderingen, die veel met de sfeer in uw badkamer kunnen doen. Veel van deze veranderingen kunt u zelf uitvoeren, het is immers zeer eenvoudig om een plankje aan uw muur te bevestigen. Voor ingewikkeldere klussen, zoals het verplaatsen van het toilet of de douche, het aansluiten van een nieuwe wastafel of het vervangen van de stenen in de badkamer, kan onze loodgieter in Oss u helpen.

Posted in Uncategorized

Offerte aanvraag Aardenburg

Datum: maart 7, 2012
Woonplaats: aardenburg

Omschrijving opdracht: wij hebben momenteel een douche-cel waarvan één van de schuifwanden kapot is. wij zijn er over aan het denken om de douchewanden te vernieuwen. graag hadden wij geweten of u een schatting kunt geven van wat het ons zou kosten om deze door u te laten plaatsen. de afmetingen zijn nu 80cm op 80cm maar zou eventueel tot 1m op 1m kunnen. ook hadden we dan een nieuwe kraan laten installeren. indien u meer gegevens nodig heeft of als het handig is dat ik foto doormail geeft u maar een seintje.

Via: https://www.badkamermontage-team.nl/zeeland/oostburg/

Posted in Badkamer montage | Reacties uitgeschakeld voor Offerte aanvraag Aardenburg