CV-ketel installeren in uw badkamer

Bent u momenteel bezig met de verbouwing van uw badkamer, of wilt u uw badkamer binnenkort verbouwen? Wellicht wilt u niet alleen nieuw sanitair installeren, maar ook direct kiezen voor een nieuwe cv-ketel. Een cv-ketel installeren kan een lastige klus zijn! Zo moet u allereerst bedenken welk type cv-ketel u wilt, vervolgens moeten er leidingen voor de nieuwe cv-ketel worden geplaatst en tot slot dient de cv-ketel zelf te worden geïnstalleerd. De hulp van een loodgieter kunt u in dit geval wellicht goed gebruiken! Een loodgieter heeft doorgaans een ruime expertise in het installeren van cv-ketels, waardoor een dergelijke klus vaak snel voor u is uitgevoerd. Daarbij voorkomt u op deze manier complicaties aan uw cv-ketel, kort nadat u deze heeft laten installeren. Een van de meest voorkomende complicaties is bijvoorbeeld een lekkage!

Welk type cv-ketel kiest u?

Er worden tegenwoordig verschillende modellen cv-ketels aangeboden. Wilt u bijvoorbeeld een vloerverwarming in uw badkamer laten installeren? Of kiest u voor de meer conventionele radiatoren tegen de muur? Daarbij dient u een keuze te maken tussen een losse cv-ketel voor de badkamer, of een algemene cv-ketel die ook andere kamers in uw woning voorziet van warmte. Tot slot heeft u de keuze tussen een combinatie van een losse cv-ketel met een losse boiler en een zogenaamde combiketel, waarbij deze apparaten zijn gecombineerd tot één apparaat. Een combiketel is niet alleen een stuk milieuvriendelijker, het bespaart u ook op de onderhoudskosten! Een loodgieter kan u meer vertellen over de verschillende soorten cv-ketels.

Onderhoud aan een cv-ketel

Na de installatie van uw nieuwe cv-ketel in de badkamer, is het van groot belang dat u deze regelmatig laat onderhouden door een erkende loodgieter. Veel mensen onderschatten het belang van het laten onderhouden van een cv-ketel. Hierdoor kunnen storingen in de cv-ketel ontstaan, wat bijvoorbeeld het gevolg van een slijtage is.

This entry was posted in Badkamer montage and tagged , . Bookmark the permalink.