Een eigen Jacuzzi® in de badkamer

We zijn tegenwoordig drukker dan ooit: zo niet met werk, dan wel met sport, het huishouden, vrijwilligerswerk of sociale contacten. In die mallemolen van afspraken, deadlines en vroege wekkers is het enorm belangrijk om af en toe wat me-time in te plannen. Daarvoor is een Jacuzzi® in de badkamer ideaal en die is tegenwoordig toegankelijker dan ooit.

Het grootste voordeel van een eigen Jacuzzi® in de badkamer is dat je in je eigen huis net zoveel wellness en ontspanning kunt ervaren als in een lux wellnesscentrum. Dit scheelt je dus een ritje naar de thermen of sportschool en biedt jou daarnaast een stuk meer privacy. Dat de vraag hiernaar enorm is, blijkt wel uit het grote aanbod spabaden voor badkamers: er zijn enorm veel inbouwmodellen verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, die in iedere badkamer geplaatst kunnen worden. Om je te helpen hier een keuze uit te maken, lichten we hieronder wat aandachtspunten toe.

Design

Jacuzzi® baden voor badkamers zijn er in allerlei formaten: van grote gezinsbaden tot hele compacte tweepersoonsmodellen. Hoe groter het bad, hoe meer zitplaatsen en hoe gevarieerder het comfort. Zitplaatsen van de grotere modellen kunnen variëren tussen hoge zittingen, diepe kuipstoelen en riante lounges, waarop je heerlijk languit kunt liggen. Zorg er wel voor dat je zeker weet dat het gewenste model in jouw badkamer past.
Naast het formaat, dien je je ook te oriënteren op de extra features die je bij je Jacuzzi® wilt. Zo kunnen de meeste Jacuzzi® baden uitgevoerd worden met prachtige led-verlichting, die zorgt voor zowel meer bedieningsgemak als voor een kalmerende sfeer. Ook zijn er modellen met complete, ingebouwde muzieksystemen, zodat je tijdens het relaxen tevens kunt genieten van je favoriete songs. Tot slot zijn er ook baden verkrijgbaar met zogeheten aroma-units, die een heerlijke geur verspreiden als lavendel of eucalyptus.

Hydromassages

De massagejets vormen een belangrijk onderdeel van de Jacuzzi®. Deze creëren de heerlijk bruisende hydromassages, waarvoor je in eerste instantie plaatsneemt in de baden. Een mix van water en lucht wordt door de jets krachtig langs of op de huid gestuwd, wat niet alleen lekker aanvoelt, maar ook de bloedcirculatie verbetert. De jets in een Jacuzzi® variëren in grootte en design en creëren zo uiteenlopende massages.

This entry was posted in Badkamer montage and tagged , . Bookmark the permalink.