Tips bij het verbouwen van uw badkamer

Staat u op het punt om uw badkamer te verbouwen maar bent u er nog niet van overtuigd dat u de juiste kennis tot u genomen hebt? Wij helpen u daarmee en zullen in dit artikel nog even de laatste tips uitlichten die enorm handig zijn om te weten voor u aan het verbouwen van uw badkamer begint (deze tips zijn toepasbaar voor doe-het-zelvers als mensen die het laten doen door een aannemer).

Financieel

Natuurlijk; het allerbelangrijkste wat er misschien wel is bij een verbouwing is de aanwezigheid van voldoende financiƫle middelen om de gehele verbouwing succesvol af te ronden. Gouden tip die uit ervaring gehanteerd kan worden; hou rekening met een 10% hogere som dan de som die begroot is. Als je zelf een begroting maakt en het dus ook zelf wilt uit gaan voeren kun je dit voor de zekerheid zelfs wel verhogen naar 20%. Laat je het doen door een aannemer? Kun je er voor kiezen om 10% te hanteren, aannemers hebben in veel gevallen voldoende ervaring om een juiste inschatting te geven. We adviseren dit omdat het niet de eerste keer zal zijn dat iemand een budget gereserveerd heeft voor een verbouwing maar dat het bedrag uiteindelijk veel hoger komt te liggen voor de afronding van het project. Als de financiƫle middelen er op dat moment niet zijn, komt het project stil te liggen en in het ergste geval kun je gewoon lange periode niet beschikken over je badkamer.

Kennis, kunde en materiaal

Kennis is natuurlijk altijd enorm belangrijk voor je ergens aan begint, maar bij het verbouwen van je badkamer adviseren wij om hier wel een aantal keren goed over na te denken. Het is namelijk zo dat je bij een badkamer verbouwen ook te maken krijgt met leidingen die eventueel verlegd moeten worden, aansluitingen met de CV ketel etc. Deze klussen zijn vaak niet weggelegd voor doe-het-zelvers. Daarnaast is het juiste gereedschap noodzakelijk! Erkende aannemersbedrijven beschikken over het juiste (elektrische) klusgereedschap om bepaalde klussen op de juiste werkwijze uit te voeren. Als doe-het-zelver heb je vaak niet de mogelijkheid om kwalitatief gereedschap te gebruiken (of je moet het wellicht kunnen lenen van iemand). Als je het moet gaan kopen wordt het kostenplaatje dusdanig hoog dat het financieel veel voordeliger is om het uit te besteden.

This entry was posted in Badkamer montage and tagged . Bookmark the permalink.