Vloerverwarming in de badkamer

Tegenwoordig worden er nog maar weinig badkamers verkocht zonder vloerverwarming. Het is namelijk veel prettiger als je uit bad of uit de douche stapt en de vloer lekker warm is, daarnaast droogt door de vloerverwarming de vloer een stuk sneller op waardoor je geen last meer hebt van natte voeten. Vloerverwarming brengt niet veel kosten met zich mee en geeft veel comfort. Er zijn 2 soorten vloerverwarming; vloerverwarming met een buizensysteem of elektrische vloerverwarming.

Vloerverwarming met een buizensysteem

De vloerverwarming via het buizensysteem zorgt ervoor dat het water in de buizen tot de gewenste temperatuur wordt verwarmd. De vloerverwarmingsinstallatie wordt aangesloten op de Cv-installatie, het water wordt vervolgens verdeeld en warm gehouden door zijn eigen thermostaat.  De buizen worden over het gehele vloeroppervlak gelegd, zo kan de vloer gelijkmatig verwarmd worden.

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming bestaat vaan uit een vloerverwarmingskabel, vloerverwarmingsmat of een klokthermostaat. Elektrische vloerverwarming is minder dik dan de vloerverwarming met het buizensysteem. Elektrische vloerverwarming is ook gemakkelijker aan te leggen en kun je ook eventueel zelf doen.

Vloerverwarming is dus ideaal voor in de badkamer, de warmte wordt gelijkmatig verdeeld en langer vastgehouden, dit zorgt dus ook voor minder energiekosten. Vloerverwarming heeft niet alleen invloed op de vloer zelf, maar ook op de luchtkwaliteit en daarnaast zorgt het ook voor minder huisstofmijten. Dit komt doordat er een lagere luchtvochtigheid is en er minder zwevend stof in de badkamer is. Vloerverwarming in de badkamer kan je het beste laten aanleggen door een specialist, zo weet je waar je aan toe bent en heb je langer garantie. Ook is er minder kans op kortsluiting of lekkage bij vloerverwarming die aangelegd is door een specialist.

This entry was posted in Badkamer montage and tagged , , . Bookmark the permalink.